Fotó forrása: Karácsony Gergely fb oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere rossz döntést hozott. Nem is az intézkedés ami katasztrófális következményt hozhat, hanem az, ha nem képes belátni a hibáját.

Az Országos Mentőszolgálat szerint ugyanis nagyban megnehezíti a munkájukat az oszlopokkal elválasztott kerékpársáv. Közösségi oldalukon írták:

Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését.

A buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz ugyanis keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

Az életmentők próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, ez azonban nem mindig egyszerű ,ezért a közlekedők megértését kérik!

Eddig a hír. Azonban van egy bökkenő. Ugyanis be kell látni, a mentőszolgálat érvei valóban valósak. Lehet őket kormánypártisággal vádolni, lehet politikai rafinériát sejteni mögötte, de el kell ismerni, hogy valós kritika ez.

Félő azonban, hogy Karácsony Gergely és a városvezetés annyira beleszeretett saját ötletébe, hogy nem hajlandóak semmiféle átgondolásra. Ez sejthető Balogh Samu főpolgármester helyettes válaszából aki azt írta:

A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. Úgy látszik az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen.

Csakhogy lehet hogy rossz képpel illusztáltak a mentősök, de az Üllői úton, ahol egyébként a leghosszabb szakaszon találhatóak ezek az oszlopok sosem volt parkolósáv. 

Érdemes végiggondolni, hogy milyen politikát követ a főváros. Meghosszabbítják Bicskéig, ha valaki jogos kritikát fogalmaz meg, vagy átgondolják a kritikát és hajlandóak korrigálni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: