Németh Szilárd István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes étkezik. Forrás: a miniszterhelyettes közösségi oldala.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Németh Szilárd, az országgyűlés ismert képviselője, egy váratlan bakival került a figyelem középpontjába a parlamentben.

A politikus, aki rendszerint nem riad vissza a szócsatáktól, ezúttal az irodalom terén hibázott, nem először.

Néhány éve az “Egri Csillagok”-kal próbálta alátámasztani álláspontját, ami végül az ő számára lett kínos.

A képviselő beszédében hangsúlyozta, hogy az “Egri Csillagok” mindenki számára ismert, hiszen a hatodik osztályos diákok számára kötelező olvasmány.

Azonban, amikor idézni próbált a regényből, hibázott ami felháborodást és nevetést váltott ki a parlamenti ülésteremben.

“Hát talán az Egri csillagokat mindenki olvasta, hatodikban kötelező olvasmány, gondolom, hogy azt sikerült mindenkinek. Ugye abba’ van egy híres mondat, hogy aaa… vár ereje… hogy a kövek ereje hogy az… nem az… a fal ereje nem a kövekben vagyon, hanem a.. lelk… aa, hanem a védők lelkében”

– szúrta ki a bakit a HVG.

Némethnek látványosan nem jött össze a Gárdonyi idézet, azonban 2023-ra már megtanulta: Gárdonyi Géza születésének 160. évfordulójára ha elmondania nem is, de a Facebookra sikerült belebakizás nélkül kiírnia az idézetet:

„… a falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...