Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varju László, a DK képviselője arról ír, hogy péntektől két és félszer annyiért fogunk tankolni, mint a Gyurcsány-kormány idején, a politikus szerint ez az Orbáni megszorítások miatt történik

Folytatódnak az Orbán-kormány megszorításai és áremelései, most péntektől 627 forint lesz a benzin és 628 forint lesz a gázolaj literenkénti átlagára.

2009 első negyedévében, még a Gyurcsány-kormány idején 247 forintba került egy liter benzin és 250 forintba egy liter gázolaj, azaz péntektől két és félszer annyiért fogunk tankolni, mint a Gyurcsány-kormány idején- írja a DK politikusa

Akik azt gondolják, hogy csak az autósok számára tehet ez, az téved.

Az üzemanyagárak jelentős összetevői a szállítási költségeknek, legyen szó termékbeszállításról, ingatlanépítésről vagy akár élelmiszertermelésről. A magasabb benzinárak növelik a szállítás költségeit, ami különösen igaz a hosszabb távolságokra történő szállításnál, ahol a költségek egyenesen arányosak az üzemanyagárakkal.

A hosszú távú szállítások költségvonzata azonban nem az egyetlen probléma. Az emelkedő üzemanyagárak hatása a termékárakra azonnali, mivel a szállítmányozás nélkülözhetetlen a termékek kiskereskedelmi forgalomba hozatalában. Az importált áruk esetében a hatás még nagyobb lehet, mivel a szállítás költsége a gyártási költségekkel együtt a végfelhasználói árat is növeli.

A hatás nem korlátozódik csak a fizikai termékekre. Az élelmiszeriparban például a növekvő szállítási költségek az alapanyagok árának emelkedését okozhatják, ami végül a boltok polcain is megjelenik.

Ez pedig fokozza az inflációt

Varju László szerint súlyos gazdasági katasztrófa elé néz Magyarország, ha a kormány nem hagy fel azonnal az olyan megszorításokkal, mint a benzináremelés.

Az elmúlt hónapok különadói, megszorításai és az orbáni infláció miatt bekövetkezett Európa-rekorder élelmiszerdrágulás után mára nyilvánvaló, hogy a megszorítások és áremelések politikája elbukott, mert mindegyik megszorítás és áremelés csak újabbat von maga után.

Varju László úgy látja, hogy nem az árakat, hanem a béreket és a nyugdíjakat kell emelni, erre készül a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után. Nem elvenni kell az emberektől, hanem adni nekik. Ez az egyetlen módja annak, hogy helyreállítsuk a magyar gazdaságot, ehhez azonban ennek a kormánynak mennie kell!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: