Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A korábbi közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid szerint jelentős problémák tapasztalhatók a MÁV szolgáltatásának minőségében, és a késések mértékében. A vasúttársaság működésével kapcsolatos aggodalmait egy friss nyilatkozatban fejtette ki.

Vakvágányon a MÁV

Az idei évben látványos zuhanás látszik a MÁV szolgáltatási színvonalában, valamint a késések mértékében – állapította meg Vitézy. Az államtitkár szerint ezek a tendenciák aggasztóak, és komoly kérdéseket vetnek fel a vasúttársaság jövőjével kapcsolatban.

A volt államtitkár szerint a problémák okait több tényezőben is megtalálhatjuk. A G7 cikke például a vármegyebérlet és az egyre elöregedő járműflotta körül keresi az okokat.

Emellett, ha a vasutat működtető emberekkel beszélgetünk, általában a lelassult alkatrészbeszerzésekre, belháborúkra, a menedzsmentfolyamatok szétesésére és a végtelenül túlközpontosított, 2023-tól bevezetett új működési modellre mutatnak

– tette hozzá Vitézy.

Ebben az új működési modellben már minden érdemi beszerzésről a minisztérium dönt a MÁV helyett.

Vitézy szerint bár nem tudja pontosan meghatározni, hogy ezek közül melyik ok játszik nagyobb szerepet a MÁV problémáiban, mindenesetre úgy véli, hogy a friss adatok rendkívül aggasztó képet festenek a vasúttársaság jelenlegi helyzetéről.

A korábbi államtitkár nyilatkozata újabb szempontokat hoz a MÁV helyzetének vitájába, és felhívja a figyelmet arra, hogy a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan, és változásra van szükség.

A kérdés most az, hogy a kormány hogyan reagál a kritikákra, és milyen intézkedéseket hoznak a problémák kezelésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: