Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az utóbbi időben újabb és újabb elképesztő hírek kerültek nyilvánosságra a hazai egészségügyi rendszerrel kapcsolatban – írja az MSZP.

A szocialisták szerint a jászberényi kórház csupán hétköznap, reggel 8-tól délután 4 óráig fogadja a várandós anyukákat, hétvégén és este nem lehet a kórházban gyermeket szülni.

Ez pedig nem egy egyedi eset, már előzőleg is voltak olyan bejelentések, melyek szerint több egészségügyi intézményben is időkorláthoz kötötték a szülést.

Így volt ez márciusban, amikor a mosonmagyaróvári kórházban szintén nem lehetett este és hétvégén szülni, illetve Tatabányán is csak hétköznap biztosítja a helyi kórház a várandós anyukáknak a lehetőséget gyermekük világra hozatalára.

Este és hétvégén más kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályára kell menni szülés esetén.

Ezek az esetek hűen tükrözik azt, hogy a kormány egészségügyi szakpolitikája teljes mértékben csődöt mondott.

Folyamatosan romlik az ellátáshoz való hozzáférés lehetősége a vidéki kórházak esetében is, ez pedig tovább fokozza az ország központi régiója és a vidéki egészségügy szolgáltatásai közti különbségeket. Továbbá a vidéki lakosság életminőségének romlásával is jár az, hogy már csak bizonyos időszakokban lehet szülni.

A városi kórházakban sem sokkal jobb a helyzet, hiszen komoly a munkaerőhiány minden intézményben, ez az orvosokra és a szakdolgozókra is igaz.

Az Orbán-kormány számára továbbra sem fontos az, hogy Magyarországon egy jól működő egészségügyi rendszer legyen.

Ezt mutatja az is, hogy továbbra sem tesznek semmit azért, hogy a fiatalok számára vonzóbb legyen az egészségügyi pályán való elhelyezkedés.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...