DSCI0010.JPG
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Európában mindenhol reneszánszát éli a kötöttpályás közlekedés, ezzel szemben az elmúlt években Magyarországon az összeomlás szélére sodródott a rendszer.

 Ennek több oka is van, egyrészt nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű és minőségű jármű, másrészt a beszerzések is elmaradtak az utóbbi időkben.

A MÁV járműállományának meghatározó része már régen megérett a cserére.

A vontatójárművek átlagéletkora negyven év felett van. A villanymozdonyflotta gerincét jelentő V43-as sorozat legrégebbi, még forgalomban lévő darabjainak életkora pedig már a 60 évet is meghaladta, ennek ellenére a kormány elállt az új villanymozdonyok beszerzésétől, pedig egy új mozdonyokra vonatkozó közbeszerzési eljárásnak már a győztese is megvolt.

A legfrissebb hírek szerint motorvonatokat szerezne be a MÁV, ugyanakkor fennáll az eshetőségre, hogy ez a beszerzés is meghiúsul.

Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a súlyos járműhiányra hivatkozva mellékvonalak bezárására készül, ezzel pedig kiszolgáltatott helyzetbe hozza a vidéken élő embereket.

A magyar vasút sok évtizedes lemaradásban van Nyugat-Európához képest, amin az MSZP álláspontja szerint haladéktalanul változtatni kell.

Alapjaiban kellene megreformálni a hazai kötöttpályás közlekedést, hiszen ez egy fenntartható és környezetbarát közlekedési forma, ezért Európában mindenhol fejlesztik a vasutat. Az MSZP álláspontja szerint a meglévő rossz struktúrák megreformálása sok esetben nem csak pénz, hanem akarat kérdése is lenne.

Az MSZP szerint az új járművek beszerzése mellett a pályafelújításokra és annak karbantartására is kellene költeni és évekre előre tervezetten, ütemesen, átfogóan fejleszteni a magyar vasutat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...