2018. február 20. Karácsony Gergely interjú. Zugló polgármestere. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely szerint ez egyszerűen agyrém. A kormányzati idiotizmus minősített esete.

“A hazaárulást súroló felelőtlenség”

fogott bele indulatos posztjába közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Mielőtt végigolvasnád ezt a posztot, kérlek tippeld meg, hogy mennyibe kerül egy liter, az ásványvizeket megszégyenítő minőségű budapesti ivóvíz

– kezdi leleplező írását a főpolgármester.

Mint írja, valószínűleg mindenki sokkal magasabb összeget tippel a valós összegnél, ugyanis jelenleg egy liter budapesti ivóvíz ára 0,22 forint vagyis 22 fillér.

Ezt a kincset „sajnos valóban 22 fillérért kell adnunk. Nemcsak a lakosságnak, hanem például a gyógyszergyáraknak, a szállodáknak és az autómosóknak is, mivel az állam a tíz éve változatlanul hagyott vízdíjakkal ezeket a cégeket támogatja, a köztulajdonban lévő vízműcégek kárára”

– magyarázza a városvezető, hozzátéve, hogy „közben rohad szét a vízhálózat, van olyan magyar város, ahol az ivóvíz 40 százaléka egyszerűen elfolyik, állandóak a csőtörések, egyre több helyen nyaranta korlátozni kell a vízfelhasználást.

Egyes számítások szerint országos szinten 3000 milliárd (!) beruházásra lenne szükség a hálózatban.”

Megemlíti, hogy az uniós szabályozás is azt követelné meg, hogy a vízdíj fedezze nemcsak a szolgáltatás, de még a felújítások költségeit is.

Ám ettől fényévekre vagyunk, a megnövekedett energiaárak miatt a vízműcégek úgy is veszteségesek, hogy alig vagy egyáltalán nem költenek felújításra.

A vízzabáló akkumulátorgyárak miatt elindult a fejvakarás a kormányban, hogy mégis kéne valamit csinálni.

Mindenki tudja, hogy a cégek vízdíját emelni kéne, csak gondolom nincs elég bátorságuk ezt kimondani.

Szóval segítek – ha már a lakájmédia úgyis a fővárost kiáltotta ki mumusnak ebben a témában: meg kell emelni a cégek vízdíját!

Különben iszonyú károkat okozunk magunknak, és akkorra rohad szét a vízhálózatunk, amikor a legnagyobb szükségünk lesz a vízre.

A klímaváltozás és a tomboló aszályok idején – zárja posztját a főpolgármester


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: