Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV írta meg a hírt, hogy: mindent megtesz a hajdúszoboszlói önkormányzat, hogy elűzzék a külföldi vendégmunkásokat a városból.

Az ATV szerint Hajdúszoboszló turizmusát féltik a helyiek attól, hogy megjelennek a debreceni gigaberuházások építéséhez, majd működéséhez Magyarországra érkező vendégmunkások. Magánberuházásként már épül egy munkásszálló a városban, amire a megyei kormányhivatal adott engedélyt az önkormányzat tájékoztatása nélkül.

“Hajdúszoboszló mutatja meg kicsiben, milyen őrület vár az egész országra.”

– tette hozzá Komjáthi Imre az MSZP társelnöke a hírhez.

Mint fogalmaz: Előbb megmérgezik az országot gyűlölettel,aztán meg csodálkozva nézik,hogy lassan mindenki megőrül?!

Nincs kétségünk afelől, hogy a kormány minden tiltakozásunk ellenére meg fogja építeni az akkumulátorgyárakat. Itt az alkalom arra, hogy kormány bizonyíthassa, hogy a magyar dolgozók,a magyar emberek érdekeit többre tartják, a hazai és nemzetközi nagytőke érdekeinél. Orbánék az autóiparra állították rá az országot.

Ezen változtatni több év,ha nem évtized.

Van munkaerő tartalék Magyarországon, de az ők munkába állítás is több év még akkor is,ha megduplázzuk a szociális segítők,oktatók létszámát és fizetését is.
Szóval az akkugyárak megfognak épülni,a vendégmunkások itt lesznek.

Erre kell felkészülni! Garanciákat akarunk a magyar dolgozó embereknek!

A kormány tekintse stratégiai partnernek a magyar dolgozó embereket. Éppen ezért arra kérem Orbán Viktort, hogy mielőbb üljön tárgyalóasztalhoz a szakszervezetekkel és kössenek stratégiai megállapodást!

Segítsék a szakszervezeteket abban, hogy a vendégmunkások is beléphessenek a szakszervezetekbe!

Garantálják, hogy a heti munkaidőkeret semmilyen körülmények közt se haladhassa meg a 48 órát. A túlórák száma az évi 250 óránál csak akkor lehessen több, ha azt kollektív szerződés engedi meg.

Rögzítsék, hogy csak kollektív szerződéssel rendelkező munkahelyeken lehessen engedélyt adni a kormánynak harmadik országokból érkező munkavállalók foglalkoztatására.
Rögzítsék, hogy csak az a munkáltató jellemezhető rendezett munkaügyi kapcsolatokkal, amely biztosítja a munkavállalók szakszervezet-alapításhoz, az ahhoz való csatlakozáshoz fűződő jogát.

A megállapodásban szerepeljen, hogy két évig ne részesülhessenek hazai vagy Európai Uniós költségvetési támogatásban azon munkáltatók, akik szándékosan és súlyosan megszegik a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeit!

Erősítsék meg és bővítsék az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi felügyelőség hatósági ellenőreinek számát!

Védjék meg végre a magyar dolgozók érdekeit, a hazai és nemzetközi nagytőke érdekei helyett!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: