Juszt László, újságíró
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Juszt László minden szavával egyet értünk!

Közösségi oldalán osztott meg egy kérdést Juszt László, melyet az alábbiakban közlünk:

Népszerű meghatározása a demokráciának az egyenjogúság. A demokrácia az a politikai rendszer, melyben minden ember egyenlő.

De mennyiben van egyenjogúság ott, ahol egy végig dolgozott élet után 2.465.000 nyugdíjas közül 342.138-an 140.000 forintnál kevesebb nyugdíjat kapnak, ugyanakkor a vezetők saját magukról külön törvényben gondoskodtak.

Eszerint a nyugdíjba vonult (vagy bukott) köztársasági elnökök – függetlenül a ledolgozott évek során befizetett járulékoktól – a mindenkori köztársasági elnökök jövedelmével egyező összeget kapják.

De ugyanígy hivatali utódaik fizetésével egyező összegű nyugdíjat kapnak a volt miniszterelnökök, a legfelsőbb bíróság elnökei, és az alkotmánybíróság volt elnökei is – életük végéig.

Ne feledjem, a volt magyar államfőknek mandátumuk lejárta után jár egy rezidencia is, valamint megilleti őket egy maximum háromfős titkárság működtetése irodával, csakúgy mint szolgálati gépkocsi és sofőr – szintén életük végéig. Miért is?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...