Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Egyesült Államok komoly aggodalmakat fogalmazott meg a kormány politikájával szemben.

A szókimondó nagykövet, aki nem idegenkedik ha az Orbán-kormány határozott bírálatától van szó, felszólított arra, hogy az Egyesült Államoknak és Magyarországnak együtt kell dolgoznia a problémák megoldásán.

38 ország, Amerikától Uruguay-ig, közös közleményben biztosították a Pride alkalmábó az LMBTQ közösséget arról, hogy mindent megtesznek az elfogadásuk és a jogaik tiszteletben tartása érdekében.

Ebben a közleményben minden ország nagykövetsége teljes szívvel támogatásáról biztosította az LMBTQ közösséget, és kifejezte aggodalmát azokkal a törvényekkel és politikai retorikával szemben, amelyek Magyarországon, többek között, elősegítik stigmatizációjukat.

Az aláírók sorában kiemelkedő szerepet tölt be az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége is. David Pressman nagykövet, aki szombaton részt vett a Pride-on, az RTL-nek nyilatkozva elmondta:

Ez egy különösen erős nyilatkozat, amely félreérthetetlenül jelzi az aggodalmat. A nyilatkozatot Lengyelország kivételével az Európai Unió minden tagja, és Szerbia kivételével Magyarország minden szomszédja aláírta. Ez szerintem nagyon jól mutatja, hogy ez nem a nyugat és kelet közötti ellentét. A magyar valóság miatt világszerte aggódnak a kormányok, és figyelnek rá.

– mondta a nagykövet, aki szerint a Pride egész Magyarországnak fontos, és büszke rá, hogy részt vesz rajta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...