Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga Judit, az igazságügyi miniszter, Facebook posztban adta hírül, hogy levelet írt az Európai Bizottságnak.

Meggyőződése szerint a magyar kormány minden, az igazságügyi mérföldkövek keretében meghatározott kötelezettségét maradéktalanul teljesítette. A miniszteri posztban Varga kifejtette: „Itt az idő, hogy Brüsszel kifizesse a magyaroknak járó pénzeszközöket!”

Varga Judit azt is megosztotta, hogy Didier Reynders uniós biztoshoz, aki a jogérvényesítésért felelős, intézte levelét.

A miniszter asszony “tájékoztatta” Reynderst arról – lehet, hogy még nem volt róla tudomása –, hogy „Magyarország minden, az igazságügyi mérföldkövek keretében felvállalt kötelezettségét teljes mértékben végrehajtotta”.

Varga Judit posztját alább közöljük:

Levelet írtam Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztosnak, akit tájékoztattam arról, Magyarország maradéktalanul végrehajtotta az igazságügyi mérföldkövekben lefektetett valamennyi kötelezettségvállalását.

Az igazságügyi csomag májusi elfogadását követően megtörtént a vállalások gyakorlati átültetése is a magyar igazságszolgáltatási rendszerbe, ezzel minden adott ahhoz, hogy a Bizottság elindítsa a Magyarországnak járó pénzek kifizetését.

A magyar és európai baloldal nyomásgyakorlása és az uniós intézmények folyamatos időhúzása ellenére a Kormánynak sikerült a Bizottsággal szorosan együttműködve, a konstruktív szakmai párbeszéd keretében eddig minden vállalását teljesítenie, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a Magyarországnak járó uniós forrásokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...