Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja bejelentette, hogy hamarosan lemond pozíciójáról – ez derült ki a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának sajtóközleményéből, melyet az Index részére továbbítottak.

A hírt azután tették közzé, hogy a 2022/23-as tanév befejezését követően Szarka Gábor jelezte a kuratóriumnak, hogy szerződése közös megegyezéssel történő megszüntetését szorgalmazza.

Szarka Gábor 2020. októberétől töltötte be az SZFE kormányzó szerepét, és kiemelkedően érdemelte ki az elismerést a modellváltás sikeres megvalósításában és az egyetem stabilitásának fenntartásában.

Szarka irányítása alatt az egyetem történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztését hajtották végre. “Újabb kihívásaihoz kitartást és erőt kívánunk!”

– áll a kuratórium nyilatkozatában.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Szarka Gábor, az egykori gépesített lövész, mint ezredes szolgált. Az ő irányítása alatt zajlott az egyetem elfoglalása és a diákok és oktatók tiltakozásának lecsendesítése.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...