Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szerkesztőségünk e-mailben kapta az alábbi írást, amelyhez se hozzátenni se elvenni nem tudunk. Így változtatás nélkül közöljük:

Kedves Balramagyar.hu! Kedves Olvasók!

Nem vagyok egy nagy fogalmazó így lehet hogy írásom helyenként suta lesz, de valahová le akarom írni a véleményem és hát még nem bújtam elő, így hát a facebook komment vagy a poszt nem játszik.

Ha tetszik az írás akkor nyugotan osszák meg olvasóikkal, mert ahogy láttam a cikkeikben maguk képviselik leginkább azt a véleményt amit én is vallok.

Igaza van azoknak az embereknek akik egy padot padnak akarnak látni. Én nem szeretnék olyan világban élni ahol az LMBTQIA+ emberek csak szivárványos padokon ülhetnek, míg mások más padokon. A Pride mozgalom sem arról szól szerintem hogy minket másként kezeljenek, épp ellenkezőleg!

Azért küzdenek sokan, hogy minden embert egyformán kezeljenek. Hogy legyen, bármilyen a bőr színe vagy a vallása esetlegesen vonzalma senkit ne különböztessenek meg. Azzal, ha egy padot megkülönböztetünk, éppen azt erősítjük, hogy igen is követendő példa a megkülönböztetés.

Aztán olvasom a kommentháborúkat a kerületi facebook csoportokban.

Az van, hogy lépten-nyomon az LMBTQIA+ emberekkel szembeni szolidaritás megtagadásával vádolják azokat akik az egyész pad mizériát egy rossz bohózatnak tartják, mi több felteszik a kérdést, miért nem lehet a Tompa utcai pad egy szimpla pad.

Még a baloldaliságát is megkérdőjelezik annak (milyen szép valakinek az identitását számon kérni és vitatni a tolerancia nevében mi?!) aki nem áll ki a pingálós baromság mellett. Nos, miért vagyok indulatos ebben a kérdésben, miért nevezem pingálásnak és baromságnak ezt az akciót?

Nemes egyszerűséggel azért, mert akik kitalálták vagy nem gondolták át azt, hogy mi fog történni egy ilyen paddal, vagy éppen átgondolták és épp a most kialakult helyzet volt a céljuk.

Az első esetben ostobák vagy minimum naívak voltak, a második esetben azonban nemes egyszerűséggel gazemberek.

Az első eset bocsánatos, ezért sok szót arra nem vesztegetnék.

A második esetben azonban arról van szó, hogy vagy a balhé kapcsán akarták saját magukat megfuttatni a sajtóban vagy pusztán balhét akartak.

Bármi is a megfejtés nem híhettek és véleményem szerint nem is számít a résztvevőknek egy fikarcnyit sem hogy Magyarországon javuljon az LMBTQIA+ emberek elfogadása és a velük szembeni kirekesztés csökkenjen.

Mert bizonyosan nem segített nekünk az, hogy egy újabb precedens futott végig a teljes országon, hogy még egy szivárványos pad is a gyűlölet tárgya és bizonyos erők mindent megtesznek, hogy még egy pad se hirdesse az elfogadást.

Más cél nem lehetett, hiszen senki nem gondolhatta, hogy nem ez lesz a tavalyi ferencvárosi szivárványos BLM szobor összetörése után.

Akkor a szivárványos BLM szobor készítője azt mondta művének az értelme és a célja nem csak a kiállítás volt, hanem a rá adott rombolás is a műalkotás része volt.

Nos, ez még inkább megmutatja: a pad felállítóinak vagy az volt a célja, hogy az alkotásuk része legyen a festegetés és a rombolás, ami itt jelzem, szerintem káros precedens és inkább árt, mint segít az LMBTQIA+ embereknek, vagy ennyire semmit nem gondolnak a világról, uram bocsá’ nagy ívben sz*rnak arra mivel mit okoznak, csak meglegyen az a fránya Telex címlap.

Az elfogadás szimbólumát sikerült az egymás elleni gyűlölködés szimbólumává tenni. És mennyire jellemző, hogy nem az érintettek vitáznak egyik, vagy másik oldalon, hanem politikusok és politikai mozgalmak (mégse mondom hogy nácik, hisz aki elsőnek nácizik vitát veszít ugyebár.)

Maradok tisztelettel egy olyan ember aki semmi másra nem vágyik, mint arra, hogy mindenki arra a padra ülhessen amelyikre csak szeretne.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: