Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A ma induló vilniusi NATO-csúcstalálkozó apropóján figyelemre méltó kérdés vetődik fel, ami Vadai Ágnes szerint az egész világ számára bizonyítékul szolgálhat:

miért áll még mindig ellen a magyar kormány Svédország NATO-csatlakozásának?

Hiszen mostanra már Törökország is támogatja a svéd belépést, melyről a NATO főtitkára is beszámolt. Ez alapján Magyarország, konkrétan az Orbán-kormány, az egyedüli, amely még mindig gátat szab Svédország szövetségi tagságának.

Eközben a DK minden próbálkozása, hogy ezt a kérdést a parlamenti ratifikáció elé terjessze, eddig sikertelen volt – tette hozzá Vadai, aki szerint mindez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Orbánt Putyin “fogja valamivel”.

Az Árnyékkormány élesen bírálja Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát ezen álláspontjuk miatt.

Úgy vélik, hogy Orbán csak Vlagyimir Putyin orosz elnök érdekeit képviseli ezzel a lépéssel, aki jelenleg háborús konfliktusban van Ukrajnával.

Mindez meglehetősen aggályos, hiszen Magyarország számára fontos lenne, hogy az erős katonai erővel rendelkező Svédország a szövetségeseink között legyen.

Ezáltal nem csak a NATO katonai kapacitása erősödne, hanem annak egysége is.

Orbán Viktor azonban, úgy tűnik, hajlandó feláldozni a magyar érdekeket az orosz álláspont érdekében.

Ezért az Árnyékkormány, Dobrev Klára vezetésével, – teszi hozzá a DK – már most felvázolja jövőbeli tervét: a kormányváltást követően visszaállítják Magyarország pozícióját a NATO-ban, mint erős és megbecsült tagállamot.

Svédország NATO-tagságának támogatása ennek a tervezett politikai iránynak az alapja lenne.

Mindez fontos üzenet a magyar társadalomnak és a nemzetközi szövetségeseinknek egyaránt: Magyarország nem támogatja az agresszív geopolitikai stratégiákat és elkötelezett a NATO egységének erősítése mellett.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...