Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hosszú és megterhelő 34 kilométeres túrát teljesítettek gyalog: hiába próbálkozott a férj telefonon segítséget kérni önkormányzatoktól, vadásztársaságoktól és iskoláktól, senki sem tudott nekik segíteni.

Néhány héttel ezelőtt Szöllősi Györgyi, az ATV Egyenes beszéd műsorának műsorvezetője és családja elindultak az országos Kéktúrára, és már harmadik hétvégéjüket töltötték a természetben. Kalandos napokat éltek meg, a Naphire.hu beszámolója szerint ugyanis kicsit tévedtek az útjukat illetően.

Bár felkészültek arra, hogy az éjszakát az erdőben fogják tölteni, olyan gyorsan haladtak a nagy hátizsákaikkal, hogy órákkal korábban értek célba.

Így elhatározták, hogy tovább folytatják az útjukat. Majd jött a vihar és a felismerés: nem találtak megfelelő helyet, ahol megpihenhettek volna.

“A férjem a túra előtt mindenkit felhívott, akit lehetett: önkormányzatot, iskolát, vadásztársaságot, nem talált szállás. Pedig kisebb falvak voltak, szállás azonban nem. Ezért úgy döntöttünk, az erdőben alszunk”

– mondta a Naphire.hu-nak a műsorvezető, majd hozzátette: ez a tervük sem jött be.

“Vittünk hálózsákokat, vizet, mindent, mert ki tudja, hol talál az ember útközben üzletet, vízlelő-helyet. Iszonyatosan nehéz zsákokkal mentünk, a gyerekekében sem fért volna el egy kiskanál sem. De hiába: se kijelölt tűzrakó helyet, sem megfelelő alvóhelyet nem találtunk. Ráadásul hatalmas viharok közeledtek, villámlott mindenfelé.”

Végül – mint ahogyan arról a műsorvezető a lapnak beszámolt –  egy kijelölt helyen sütöttek egy szalonnát és átestek a holtponton.

“Ákos este 8-kor ránézett a GPS-re, és 7 km volt még hátra. Úgy döntöttük, végigmegyünk. Ezt már sötétben tettük meg, negyed 11-re értünk az autóhoz”

– emlékezett Györgyi a Naphire.hu-nak, aki szerint sötétedés után már az erdő is életre kelt: szarvasok, vadállatok keresztezték útjukat. Ezek után viszont már nem bajlódtak a szálláskereséssel: kocsiba ültek és hajnal 2-re már ágyban is voltak otthon.

“A lányoknak biztosan egy életre emlékezetes kaland lett”

– tette hozzá a büszke anyuka.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: