Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lassan belerokkan a teljes ország az élelmiszerárakba és a megemelkedett rezsiárakba, de Orbánék szerint jó úton haladunk.

A kormány célzott intézkedéseinek köszönhetően, tovább folytatódott a szankciós infláció trendszerű és egyre nagyobb mértéket elérő csökkenése:

a KSH legfrissebb adatai szerint 2023 júniusában – újabb 1,4 százalékponttal – 20,1 százalékra mérséklődött az infláció éves alapon – állapította meg a legfrissebb adatokat kommentálva a gazdaságfejlesztési miniszter.

Az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében Nagy Márton kiemelte, hogy „a szankciós infláció mértéke már ötödével csökkent a januári tetőzéshez képest, tavaly szeptember óta pedig a mostani a legkedvezőbb adat”.

A miniszter kiemelte: a júniustól bevezetett kötelező akciózás eredményesen működik és hatékonyan szorítja le az inflációt: a boltok ma már egymásra licitálva jelentik be az akciókat, amelynek hatására éves alapon az élelmiszer-infláció júniusban 4,2 százalékponttal mutatott kedvezőbb szintet a megelőző hónaphoz viszonyítva.

Májushoz képest pedig jelentősebb csökkenést mutatott az idényzöldségek és gyümölcsök, a vaj, a tej, valamint a tészta ára.

Nagy Márton hozzátette, hogy „a kormány folyamatosan és aktívan dolgozik a szankciós infláció egy számjegyűre szorításán”. Már közel 350 ezren használták a július 1-jén elindult online árfigyelőt, a verseny erősödése pedig oda vezetett, hogy egyes boltok már csökkentették az áraikat. A kormány augusztustól 10-ről 15 százalékra növeli a kötelező akciózás mértékét, ami az árstopos termékekre is ki fog terjedni, így az alapvető élelmiszerek továbbra is kedvező áron lesznek elérhetők.

A legfrissebb inflációs adatokról itt olvashat.
Forrás: MTI


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: