Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mert rászolgált.

Az empátia és az erkölcs teljes hiányát mutatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, amikor az orosz-ukrán háborúról kérdezték az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szóba került az interjúban ugyanis a háborús konfliktus, ami már több mint egy éve tart – és emberek tízezrei vesztették életüket annak következtében, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Kövér erről a következő érzéketlenül tűnő megjegyzést tette:

„Bennünket – bocsánat, lehet, hogy érzéketlenül hangzik, vagy úgy hangzik, mintha bizonyos erkölcsi szempontok egyáltalán nem játszanának szerepet a magyar kormány és Magyarország álláspontjában –, de bennünket nem érdekel, ki nyer. Eleve, nem nyer ezen senki se.”

Kövér szerint a háború lezárására a legjobb forgatókönyv egy tűzszüneti tárgyalás lenne, és utána megpróbálni egy új európai biztonsági rendszert kiépíteni, ami minden fél számára megfelelő biztonsági garanciákat ad.

Mondjuk ez egy fokkal még mindig finomabb terv, mint mikor a Fidesz azt az álláspontot képviseli, hogy az ukránoknak feltétel nélkül meg kellene adniuk magukat, bár ha jobban belegondolunk burkoltan erről van szó, megspékelve azzal, hogy egyébként őket kicsit sem érdekli mi lesz az Ukránok sorsa.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...