Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar kormány, amely korábban fáradhatatlanul szembeszállt Brüsszellel, most jelentős összegből, egészen pontosan mintegy 3,7 milliárd forint értékben vásárolt egy luxuspalotát Brüsszel belvárosában, a belga főváros kormányzati és diplomáciai negyedében.

Ez a döntés sokak szemében ellentmondásosnak tűnhet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy míg a tanárok béremelésére állítólag nincs költségvetési keret, luxuskiadásokra akad.

Gulyás Gergely miniszter is megerősítette a Népszavának az ingatlanvásárlást, de a pontos vételárat nem volt képes megmondani, mindössze annyit, hogy “kedvező” volt.

Az eredeti becslések szerint az ingatlan értékét 5-7 millió euróra taksálták, ám a végleges vételár kereken 10 millió euró lett, amihez további 5,6 millió euró felújítási költség is társul. A teljes költség így mintegy 15,6 millió euróra rúg.

A luxusvilla vásárlásának indoka állítólag Magyarország jövő évi soros uniós elnöksége volt, ami után a villa kulturális házként működne.

Ennek ellenére a Népszava emlékeztet arra, hogy Brüsszelben már működik egy magyar kulturális intézet, ráadásul nem is messze az újonnan vásárolt ingatlantól, és van egy másik, kulturális rendezvényeknek is helyet adó épület is, a Magyar Ház.

A lap szerint az új villa valójában inkább az EU jelenlegi irányát megkérdőjelező, nacionalista, populista politika népszerűsítését fogja szolgálni az EU székhelyén, semmint a kulturális célokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...