Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar kormány, amely korábban fáradhatatlanul szembeszállt Brüsszellel, most jelentős összegből, egészen pontosan mintegy 3,7 milliárd forint értékben vásárolt egy luxuspalotát Brüsszel belvárosában, a belga főváros kormányzati és diplomáciai negyedében.

Ez a döntés sokak szemében ellentmondásosnak tűnhet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy míg a tanárok béremelésére állítólag nincs költségvetési keret, luxuskiadásokra akad.

Gulyás Gergely miniszter is megerősítette a Népszavának az ingatlanvásárlást, de a pontos vételárat nem volt képes megmondani, mindössze annyit, hogy “kedvező” volt.

Az eredeti becslések szerint az ingatlan értékét 5-7 millió euróra taksálták, ám a végleges vételár kereken 10 millió euró lett, amihez további 5,6 millió euró felújítási költség is társul. A teljes költség így mintegy 15,6 millió euróra rúg.

A luxusvilla vásárlásának indoka állítólag Magyarország jövő évi soros uniós elnöksége volt, ami után a villa kulturális házként működne.

Ennek ellenére a Népszava emlékeztet arra, hogy Brüsszelben már működik egy magyar kulturális intézet, ráadásul nem is messze az újonnan vásárolt ingatlantól, és van egy másik, kulturális rendezvényeknek is helyet adó épület is, a Magyar Ház.

A lap szerint az új villa valójában inkább az EU jelenlegi irányát megkérdőjelező, nacionalista, populista politika népszerűsítését fogja szolgálni az EU székhelyén, semmint a kulturális célokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: