Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Július 5-én, Horn Gyula 91. születésnapján tartott sajtótájékoztatót Molnár Zsolt az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgatója a Fiumei úti sírkertben.

A néhai miniszterelnök születésnapján egyúttal lezárul az MSZP aláírásgyűjtése is, mely a Horn Gyula sétány megvédéséért indult, miután Sára Botond főispán méltatlan támadást intézett a volt kormányfő emléke ellen.

Horn Gyula és a róla elnevezett sétány melletti kiállásról szóló aláírásgyűjtés során több mint 10 ezren fejezték ki aláírásukkal állásfoglalásukat a korábbi miniszterelnök mellett.

„Különös súlyt ad ennek az ünnepnek, hogy ebben az évben a NER és Sára Botond főispán brutális és elvtelen támadást intézett Horn Gyula emléke ellen” – mondta sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt.

A Magyar Szocialista Párt kiáll Horn Gyula mellett, ezért is küzdötték végig az MSZP politikusai, párttagjai, önkéntesei az elmúlt két hónapot aláírásgyűjtéssel.

„Köszönöm mindenkinek, aki aláírta a javaslatunkat, akár online, akár az utcán. Több mint 10 ezren tették meg, és mi együtt üzenjük Sára Botondnak és a kormánynak, hogy el a kezekkel Horn Gyulától” – emelte ki az MSZP pártigazgatója.

Horn Gyula egy államférfi volt, aki példát mutatott a rendszerváltás Európájának és példát mutatott Magyarországnak is, mind jogállamiságból és európaiságból, valamint hazaszeretetből is.

Molnár Zsolt elmondta, Horn Gyula minden magyar miniszterelnöke volt, legyen szó olyanról, aki a köztársaság határán belül vagy kívül élt.

Csak köszönettel tartozunk a korábbi miniszterelnöknek, születésnapja alkalmából pedig feltétlen meg kell emlékezni Horn Gyuláról, zárta sajtótájékoztatóját az MSZP pártigazgatója.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: