Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szijjártó Péter miniszter sajtótájékoztatót tartott.

Ezen egyrészről az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban – ízléstelen stílusban – újfent olcsó politikai zsarolásokhoz igazította a kormányzati álláspontot – véli az LMP.

A párt szerint azonban nem csak ezzel volt a probéma. A svéd NATO-csatlakozás ratifikálása ügyében ugyanis először még elegánsan a magyar Országgyűlésre mutogatott, majd kifejtette, hogy amennyiben a török-svéd tárgyalásokon elmozdulás történik, úgy a magyar kormány sem fogja késleltetni a ratifikálást.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint egyrészt ironikus, hogy a miniszter arra a plénumra mutogat, amelynek ő maga is tagja országgyűlési képviselőként, másrészről beismerő vallomásnak tekintjük Szijjártó Péter kijelentéseit:

a svéd NATO-csatlakozás csak akkor valósul meg, ha erre Erdogan török elnök áldását adja a magyar kormánynak.

Ezzel önmagában is sok a probléma, de az állandóan hangoztatott, állítólagos szuverén külpolitika így bizonyosan zárójelbe kerülhet végre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: