NER
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Eladja a Digi mobilinfrastruktúráját a NER-közeli 4iG csoport, a távközlési portfóliót tulajdonló Antenna Hungária Zrt. adásvételi megállapodást kötött az állami tulajdonú Pro-M Zrt.-vel. A tranzakció értéke 68 milliárd forint – írja a Klubrádó.

A közleményben az áll: az eladott csomag a többi között 2500 tornyot, aktív és passzív rádióhálózati eszközöket, valamint az 1800 megaherz (Mhz) frekvenciatartomány használatához kapcsolódó jogot, illetve rádióengedélyt tulajdonló társaságot tartalmaza, ezek kerülnek a magyar állam tulajdonában lévő Pro-M Zrt.-hez.

Azt írták: a kormányzati célú hírközlési szolgáltató, az EDR-hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. modern mobiltelekommunikációs infrastruktúrához jut, amellyel biztosíthatja a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség és a katasztrófavédelem szélessávú adatátviteli szolgáltatását.

A NER-közeli 4iG 2021 novemberében vásárolta meg a magyarországi Digit, előtte megvette a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, sőt, a cég elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa, Jászai Gellért egy interjúban arról is beszélt, hogy az űriparba is beszállna.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: