Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Jobbik-Konzervatívok vezetője kifejezte csodálkozását, amikor a Fidesz leginkább botrányokkal övezett minisztere az általa annyira nem kedvelt Brüsszelbe választott menedéket a Völner-Schald ügy okozta vihar elől.

Szerinte akár még Oroszországból is kérhetett volna menedékjogot.

A Fidesz döntése, hogy Varga Juditot visszahívták, majd 2024-ben az európai parlamenti lista élére állították, azt sugallja, hogy a Fidesz a legbotrányosabb miniszterével szeretné képviseltetni magát az Európai Unióban – nyitotta meg sajtótájékoztatóját Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője és pártelnöke.

A Schadl-Völner ügy a Fidesz-kormány csúcsáig nyúlik, Varga Judit pedig menekül. Gyöngyösi szerint Varga Juditnak gyakorlatilag két alternatívája volt: az egyik, hogy Szentpétervárra menekül, mint nemrég Putyin, és Oroszországtól kér menedékjogot.

A fideszes miniszternő azonban úgy döntött, hogy a nehezen viselt Brüsszelben, az Európai Parlamentben keres menedéket – mutatott rá a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti képviselője.

Varga Judit bizonyította az elmúlt évek során, hogy képtelen az EU-s források megszerzésére – magyarázta az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy nem hiszi, hogy a Fidesz-kormány alatt Magyarország hozzáférhetne ezekhez a forrásokhoz.

Hozzáfűzte:

Varga Judit Orbánnal karöltve ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Abból az Európai Unióból, amely a Jobbik-Konzervatívok szerint hazánk anyagi biztonságának alapja. Ezek a források jelentik Magyarország fejlődésének garanciáját.

Gyöngyösi Márton kiemelte, hogy ő és pártja azért dolgoznak, hogy ezek a pénzek minél előbb megérkezzenek Magyarországra, és hogy hazánk az Európai Unió tagja maradhasson.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: