Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor nem kér tovább az igazságügyi miniszer munkájából.

A Magyar Nemzet megszellőztette, hogy a jelenleg az igazságügyi tárcát irányító Varga Judit – aki jelenleg a 2024 második felében esedékes uniós elnökség szervezésén dolgozik“új kihívást kap” a közeljövőben.

Meg nem nevezett kormányzati források szerint Varga Judit vezeti majd a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáját a 2024-es EP-választásokon.

Ez pedig egyet jelent azzal, hogy biztos mandátumszerzőként, brüsszeli képviselő lesz, ami összeférhetetlen a miniszterséggel, vagyis a továbbiakban mellőzik a munkáját a kormányban.

A Varga Judit minisztersége alatt működő Igazságügyi Minisztériumot sorozatos botrányok rázták meg az elmúlt időszakban, gondoljunk csak a Völner-Shadl ügyre, így talán nem véletlen, hogy most “leveszik a sakktábláról” a minisztert.

Szakértők szerint az igazságügyi miniszter tárcájának sorozatos botrányai és a minisztériumot ért korrupciós vádak miatt küldhetik kispadra a miniszterasszonyt.

A Magyar Nemzet szerint azonban szó sincs ilyesmiről, ugyanis a lap szerint a jövő évi EP választásoktól jobboldali fordulatot váró Varga Judit 2024-ben aktív szerepet fog vállalni az európai uniós választási kampányban, a konzervatív erők megerősödése érdekében.

Varga Judit 2009-től kilenc évig dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként, ahol három évig tagja volt Áder János EP-képviselő, későbbi köztársasági elnök csapatának is.

A Brüsszelben és Strasbourgban eltöltött évek elismeréseként Varga Juditot 2018-ban a miniszterelnök javaslatára Áder János, akkori államfő az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárrá nevezte ki.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...