Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre az MSZP társelnöke emlékeztetett arra, negyed évszázada hozta meg Magyarország akkori kormánya és miniszterelnöke azt a döntést, ami ma is nagyon sok nyudíjas életét teszi könnyebbé.

A 65 év feletti nyugdíjasok már negyed évszázada utazhatnak ingyen a tömegközlekedési eszközökön – kezdte bejegyzését Komjáthi Imre az MSZP társelnöke közösségi oldalán – Horn Gyula miniszterelnök és az MSZP döntése révén

– tette hozzá.

A döntés mely a mai napig érvényben van pontosan így hangzik: A 65 év feletti személyek a közforgalmú személyszállítási eszközökön (vonat, helyközi autóbusz, HÉV, elővárosi autóbusz, komp, rév és a BKV járatai) a személyi azonosításra alkalmas okmányuk felmutatásával díjmentesen utazhatnak.

A köznyelv ezt az intézkedést annak idején el is nevezte “Gyula bérletnek” – emlékezve Horn Gyula akkori MSZP-s miniszterelnökre

“Mert Horn Gyula és a Magyar Szocialista Párt nemcsak hazánk és Európa fejlődése, biztonsága érdekében tett sokat, de a hétköznapi emberek hétköznapi gondjait is orvosolta. Nem véletlenül vagyunk sokan Horn Gyula tisztelői.” 
– ezt már Komjátji Imre az MSZP társelnöke írta emlékezve a 25. évfordulójára az intézkedésnek.
(Az 1997. évi LXXX. törvény alapján jogosult a helyi és helyközi tömegközlekedési eszközöket ingyenesen igénybe venni minden 65 év feletti magyar nyugdíjas.)

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: