Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Néhány héttel ezelőtt Iványi Gábor lelkész úrnak – akit mindenki a szegények gyámolítójaként, a rászoruló emberek segítőjeként ismer – vittem 100 kiló kenyeret, 2000 szelet kenyeret, egy mázsa kenyeret” – mondta Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke péntek reggeli sajtótájékoztatóján.

Az Oltalom Karitatív Egyesület elnökének felajánlott 100 kilónyi, azaz 2000 szeletnyi kenyér mennyisége szemlélteti, hogy egy kormányzati repülőút alkalmával, egy vacsorán mennyit ettek el a nagyurak fejenként.

Történt ugyanis, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter – a tavaly februári kairói repülőútján – 49 üzletemberrel együtt a honvédség különgépén összesen 5,5 millió forintért vacsorázott, tehát fejenként 102 ezer forintba került a vacsora, ráadásul további 7 millió forintba került a fedélzetei internet szolgáltatás.

Az MSZP társelnöke írásbeli kérdésben próbálta megtudni a külügyminisztertől, hogy mi került 102 ezer forintba a vacsorán akkor, amikor emberek élnek pár száz forintból a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt.

A Külügyminisztérium kitérő választ adott, azt mondták, hogy a honvédelmi tárcánál illetékesek a kérdésben, hiszen honvédségi repülőn történt az utazás. Azonban a Honvédelmi Minisztérium is kitért a válaszadás alól, arra hivatkozva, hogy ők „nem adatkezelők”.

„Úgy gondolom, hogy ha a beosztottak nem tudnak válaszolni, akkor a főnökhöz fordulok, ezért megkérdezem Orbán Viktor miniszterelnök urat, hogy alkalmatlanok-e a miniszterei? Mert ha nem tudnak válaszolni, akkor alkalmatlanok. Ha nem akarnak, akkor pedig szégyelljék magukat!” – érvelt az MSZP társelnöke.

A magyar családok szenvednek a brutális élelmiszerárak miatt, miközben a „dicsőséges nagyurak” dőzsölnek egy kormányzati repülőút során.

Komjáthi Imre ezért írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy ki rendelkezhet az alábbi információkkal:

    • Milyen menüt szolgáltak fel a fedélzeten és milyen italokat lehetett választani?
    • Mennyi alkoholos ital fogyott fajtánként?
    • Melyik cég szállította a cateringet?
    • Melyik cég volt a fedélzeti internet szolgáltatója és milyen eljárásban választották ki?
    • Mekkora személyzet állt a delegáció rendelkezésére?

Ha a miniszterelnök úr rendelkezik ezekkel az információkkal, akkor válaszoljon és ossza meg az információkat a választópolgárokkal, és egy olyan országgyűlési képviselővel, aki minidig az embereket szolgálta, akit érdekel az, hogy mi lesz a magyar választópolgárok, a magyar családok, a magyar nyugdíjasok sorsa!

„Miniszterelnök úr! Várom a válaszát, a választók várják a válaszát!”

– összegzett Komjáthi Imre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: