Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, ha mi, a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált.

Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten, mert az ikonikus részei tulajdonba kerültek hozzánk”

– nyilatkozta korábban Orbán fő embere Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Csak hogy az olvasók még pontosabb képet kaphassanak arról, ki is pontosan ez a figura a NER-ben, még egy idézetet ideteszünk Orbán kultúrális mészárosától:

“Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.”

Demeter Szilárd (Székelyudvarhely, 1976. július 1. –) magyar író, politikai elemző, publicista, végzettsége szerint filozófus; 2018 decembere óta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója.

Szóval ez a Demeter, mostanában megint fényt kapott és a Libri NER kezekbe kerüléséről kezdett nyílvános fejtegetésbe, melyet azonban a korábbi bűnügyi újságíró Juszt László már nem hagyhatott szó nélkül:

Azt állítja ez a Raszputyin Szilárd epigon, hogy “amikor bekerült a kultúrpolitikába, akkor több ellenzéki hálálkodott neki titokban, hogy végre levegőt kaptak”. Sajnos nem említ neveket, pedig név nélkül… ez csak egy rossz, hazug szlogen.

Azt is állítja, hogy “a humorista (Bödöcs) a renoméját rombolja le azzal, hogy „elkezdett átmenni agitpropba…tehát ilyen harcos, karcos, ellenzéki (…) ráadásul egyre butábban csinálja. Sajnálom, mert tehetséges a gyerek.”

Egy “kultúrpápa” hogy lehet annyira tájékozatlan, hogy csak évekkel később figyel fel arra, hogy Bödöcs Tibor “mit csinál”? De, ha – nem csak selejtezné az írókat – hanem olvasna is, akkor már feltűnhetett volna Bödöcs Tibor – színpadi jelenléte mellett – több olyan könyve, amelyek – bőven – Karinthy színvonalúak…

(Meg se kínáltak, Addig se iszik)

A “tudathasadásos, import Révai” a Libri felvásárlását pusztán „piaci tranzakciónak” nevezi. Felvilágosít, hogy „a kapitalizmus logikája”, hogy azt nézi, melyik szerző könyveit lehet eladni, melyik könyv megy.

„A nem tudom, hány tízezer példányban eladott” Bödőcs Tiboron keresik meg azt a pénzt, amelyet a szépírókon elvesztenek. És itt kell elgondolkodni azon, hogy teljesen hülye, vagy egyszerűen tudathasadásos? Hiszen egyfelől lefikázza Bödöcsöt, majd közli, hogy a “rajta keresett” pénzből adnak ki másokat.

A kapitalizmust csak magyarázza a Kesztyűs Gitár MŰVÉSZ, de teljesen világos, hogy nem érti: “Tóth Gabit nem azért kell támogatni, mert jobboldali, hanem azért kell támogatni, mert elképesztő jó énekesnő….

Tehát nem az a kérdés számomra, hogy ő most jobboldali vagy baloldali, hanem az, hogy egy nagyon jó énekesnő, aki megérdemli a támogatást.” Most akkor piac van – mint a kapitalizmusban, vagy világnézet szerinti támogatás, mint a szocializmusban?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: