Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kibukott az igazság a fideszes Tasó Lászlóból, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnökéből – írja Varjú László a Demokratikus Koalíció politikusa legfrissebb közleményében.

A június 20-i bizottsági ülésen a jegyzőkönyv szerint ezt mondta az Orbán-kormány 2024-es költségvetéséről:

„Ez a költségvetés természetesen ezer sebből vérzik, de a lehető legjobb vagy a legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben”.

A Demokratikus Koalíció szerint a fideszes Tasó László vallomása bizonyítja, hogy az Orbán-kormány jövő évi költségvetése hazugságokon és hamis számokon alapul, mert 2024-ben is folytatni akarják a megszorításokat és az áremeléseket.

Már a Fidesz sem képes tovább titkolni a magyarok elől az igazságot, hogy az áremelések költségvetését nyújtották be a parlament elé: óriási adóemelések és drágulás elé néz Magyarország, az orbáni infláció miatt pedig tovább fog csökkeni a bérek és a nyugdíjak értéke.

Ezért nyújtotta be a DK a parlament elé a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány alternatív költségvetését, amely a teljes állami költségvetés mintegy 10 százalékának átcsoportosításával az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelné.

Amíg azonban Orbán Viktor marad, marad az áremelések költségvetése és az orbáni infláció.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...