Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Nyáron tárgyaltuk a költségvetést, kánikulában, ez önmagában egy bődületes butaság, mivel más európai kultúrállamok az év végén, novemberben szokták tárgyalni”

– mondta Vajda Zoltán, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke, országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ez a költségvetés ebben a formájában egy ócska, gagyi tákolmány. Papírlapokra betűk és számok vannak nyomtatva, az oldalszámok helyesek, egyébként pedig lottószámszerűek amik oda vannak írva.

„Én alig több, mint egy éve vagyok országgyűlési képviselő és a Költségvetési Bizottság elnöke, egy normális világban éppen egyszer kellett volna a költségvetéssel foglalkozni”

– érvelt Vajda Zoltán.

A kormány tudatosan nyáron fogadtatja el a költségvetést, azért teszi ezt, hogy azután tudatosan rendeleti úton tudja módosítani a költségvetést. A rendeletek pedig a parlament teljes kihagyásával születnek.

A Költségvetési Tanács és az Állami Számvevőszék is megállapította, hogy

„ebben a formájában ez a törvénytervezet, törvénytelen”

– emlékeztetett a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke.

A költségvetés nem kezeli a Magyar Nemzeti Bank veszteségeit, tehát a tervezet ebben a formájában törvénytelen. Egy fideszes államtitkár szerint a későbbiekben módosíthatják a jegybankra vonatkozó törvényt, hogy jövő év január elsejéig a kérdéskör jogszerűvé váljon. „Nekem a jogérzékem azt mondja, hogy ez egy abszurditás” – érvelt Vajda Zoltán.

A jegybank idei évre vonatkozó vesztesége – a kormány által is elismerten – valahol 2000 milliárd forint környékén lesz, ez az összeg hasonló mértékű, mint amennyit az oktatásra, illetve az egészségügyre fordíthatnánk.

„2000 milliárd, lebontva azt jelenti, hogy éjjel-nappal, másodpercenként 50.000 forintnyi veszteséget produkál a jegybank. Ez egy bődületes összeg”

– összegzett Vajda Zoltán.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...