Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Állami Számvevőszék a napokban bejelentette egy hatalmas büntetéstervezetet, amely hat ellenzéki pártot érint a 2022-es parlamenti választáson való együttműködésük miatt.

Az ellenzéki pártokat a külföldről származó forrásokkal való kapcsolatuk miatt büntetnék meg, és a lapok szerint ez a lépés a Fidesz bosszúját jelenti politikai ellenfelei ellen, és azzal a céllal történik, hogy ellehetetlenítse azok működését.

A tervezet szerint a pártokat 3-3,5 milliárd forint büntetéssel sújtanák, ami jelentős anyagi teher lenne számukra.

Az ellenzéki vezetők megerősítették, hogy ügyvédek vizsgálják a dokumentumot, amely álláspontjuk szerint zavaros és bizarr egyszerre, és úgy vélik, hogy ez

akár az Európai Parlamenti és az önkormányzati kampányukat is ellehetetlenítheti.

Az ÁSZ jelentéstervezete szerint a vizsgálatuk szerint tiltott pártfinanszírozás történt a választási kampány során, és az MMM nevű mozgalom fizette az ellenzéki kampány egyes részleteit.

Az ÁSZ becslése szerint mintegy 1,7 milliárd forintot kapott a párt külföldről, amiért a büntetés közel 3,4 milliárd forint lenne.

Az ellenzéki pártoknak 15 napjuk van válaszolni az ÁSZ-nak, majd a hatóság döntést hozhat a büntetésről.

Az Állami Számvevőszék elnöke azonban közölte, hogy még nincs végső döntés az ügyben, és a pártokra vonatkozó jogkövetkezmények sem tisztázottak.

Az ellenzéki pártok ügyvédekkel vizsgálják a dokumentumot, mivel szerintük zavaros és bizarr.

Az ÁSZ és az érintett pártok közötti egyeztetésre is sor kerül a jelentés véglegesítése előtt. Az ÁSZ nem rendelkezik hatósági jogkörrel, így a bírságot és büntetést a törvények határozzák meg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...