Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormányzat átfogó gazdaságvédelmi tervet dolgozott ki és fogadott el, amelynek célja a hazai gazdasági helyzet stabilizálása és a vállalatok, illetve munkavállalók támogatása.

Gulyás Gergely, a kormányszóvívő jelentette be az új részletszabályokat, melynek keretében különféle intézkedések kerültek elfogadásra és többek között új szabályok lépnek élebe a SZÉP-kártya felhasználásában.

Az egyik legfontosabb döntés, amit a kormány meghozott, az a SZÉP-kártyák használatának kiterjesztése volt.

A SZÉP-kártya rendszerben korábban csak bizonyos típusú szolgáltatások, például szállás vagy étkezés, vehetők igénybe, azonban mostantól hidegélelemre is felhasználhatók lesznek a kártyák.

Gulyás Gergely szerint ez az intézkedés hatalmas segítséget nyújthat mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak.

Az új szabályozás augusztus 1-jétől lép érvénybe, és december 31-ig lesz hatályos. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban korlátlanul lehetőség nyílik a SZÉP-kártyák hidegélelemre való felhasználására.

Ez egy olyan rendkívüli intézkedés, amelyet kénytelen volt a kormány a sosem látott infláció letörésének következtében meghozni.

A SZÉP-kártyák maximális keretösszegét, amely jelenleg 450 ezer forint, lehetővé tették a munkáltatók számára, hogy további 200 ezer forinttal megemeljék.

Ez egy további lehetőség a munkáltatók számára, hogy extra juttatásokat biztosítsanak a munkavállalóknak, és ezzel együtt jobb munkafeltételeket teremtsenek.

Gulyás Gergely hozzátette, hogy ezek az intézkedések nagy segítséget jelentenek a jelenlegi időszakban, és a munkáltatók számára is lehetővé teszik, hogy a lehető legkedvezőbb feltételek mellett biztosítsák ezt a többletforrást a munkavállalóknak.

A cél az, hogy minél több támogatást biztosítsanak a munkavállalóknak az infláció hatásainak mérséklésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...