Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lázár János építési és közlekedési miniszter szavai alapján nyilvánvalóvá válik, hogy a kormány valóban bünteti az ellenzéki vezetésű városokat.

Ha nem a Fideszre szavaznak az emberek, akkor a kormány minden forrást elvesz az ellenzéki önkormányzatoktól – derül ki szavaiból.

A fideszes politikus, aki egyben a térség országgyűlési képviselője is, a Rádió 7 Közös nevező című műsorában nyilatkozva az előző ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit “lassú halálnak” nevezte, és azt állította, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester “idegen érdekeket szolgál”.

Lázár János szerint ha valaki akkora vereséget szenved el az ország vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor rá kellene döbbennie, hogy árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad.

“Azt gondoltam, hogy talán lesz annyi józan ész benne, hogy visszavonul és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, hiszen a választók ezt parancsolták neki 2022-ben” – mondta a miniszter.

Azt állította, hogy ha valaki egyszer már elbukott az országos politikában, az hiba lenne a hódmezővásárhelyi város vezetésére bízni. Nem számít, hogy melyik párt tagja, “egy vesztes és bukott ember csak vesztest és bukottat hozhat a városra” – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Hozzátette, hogy kormánytagként “kijelenthetem”, hogy ha a hódmezővásárhelyiek újra megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, akkor semmiféle támogatást és együttműködést nem fognak kapni a kormánytól.

Ennek egyszerű oka van, ami nemcsak Hódmezővásárhelyre vonatkozik, hanem az egész országra. 2022-ben egy olyan csoport létezett, amely az ország sorsát pénzért – személyesen is kifizetett pénzért – akarta idegenek kezébe adni. Márki-Zay Péter vezette ezt a csoportot, akik idegen érdekeket akartak szolgálni – mondta Lázár János.

Az adófizetők és a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, aki nyilvánvalóan idegen érdekeket szolgál, sem helyi, sem országos szinten – jelentette ki a miniszter.

“Márki-Zay Péter személyesen kapott pénzt azért, hogy idegen érdekeket szolgáljon. Nem fogunk együttműködni olyan emberrel, aki ilyen módon próbálja felhasználni az adóforintokat” – hangsúlyozta Lázár János, hozzátéve, hogy a dokumentált és bizonyított eseményekről rövid időn belül több információ is nyilvánosságra fog kerülni.

A miniszter kiemelte, hogy az, hogy ellenzéki vagy fideszes polgármestert választanak, a hódmezővásárhelyiek döntése. A kormány “jól boldogul”, ha egy várost ellenzéki polgármester vezet, például Szegeden, és akkor is, ha kiváló kormánypárti polgármester, mint Debrecenben, Székesfehérváron vagy Győrött. Azonban nem lehet olyan emberre bízni a város jövőjét, aki az adóforintokat idegen érdekek szolgálatába állítaná.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: