Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az utazásai kapcsán indul nyomozás a kormányfő ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök egy Egyiptomból történő látogatás után a honvédségi repülővel Olaszországba utazott, mindez márciusban történt. Az ügyészség eleinte elutasította a vizsgálati kérelmet, melyet Hadházy Ákos vitt bíróság elé.

Az eset úgy alakult, hogy Orbán Viktor Egyiptomban tartózkodott február végén, ahonnan nem Budapestre, hanem Olaszországba utazott a honvédségi Airbus A319-es csapatszállító repülőgéppel, mindez nem a miniszterelnöki szerepkörében történt.

Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő feljelentést tett az üggyel kapcsolatban, de az ügyészség elutasította a nyomozás indítását.

Hadházy vasárnap reggel arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy az elutasításról szóló határozatot megtámadta a bíróságon, lévén az EU-s pénzekért folytatott küzdelem részeként a Fidesz-többség elfogadta, hogy korrupciós ügyekben a nyomozást megtagadó határozatot bíróság elé lehessen vinni.

Hadházy állítása szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az ügyészség döntését. Ennek következtében Hadházy feljelentése hivatali visszaélés és hűtlen kezelés vádjával a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hatáskörébe kerül.

A politikus megjegyezte: nem lenne szabad túlbecsülni ezt a fejleményt, mert „az, hogy elindítanak egy vizsgálatot, nem jelenti azt, hogy azt ténylegesen és szakmai szabályok szerint végrehajtják.

Sok évet eltölthetnek azzal, hogy aktákat tologatnak, majd sok év múlva diszkréten eredménytelenül lezárhatják a vizsgálatot.”

Hozzátette, hogy véleménye szerint az Európai Ügyészség képes lenne egy ilyen ügyet végigvinni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: