Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A népszerű Szörényi-Bródy rockopera, az István, a király újra színpadon a 40. évfordulója alkalmából. Az előadás 2023. augusztus 19-én lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezői székben ezúttal Novák Péter foglal helyet.

A darab, mely az elmúlt négy évtizedben számos alkalommal lenyűgözte a közönséget, egyúttal átadta a történelmi hősöknek járó tiszteletet, újra életre kel.

A Szörényi Levente és Bródy János által alkotott legendás rockopera a magyar történelem egyik meghatározó alakjának, I. (Szent) Istvánnak az életét dolgozza fel, aki a magyar államalapítás atyjaként vonult be a történelembe.

A színpadon a főszereplők közül Koltai-Nagy Balázst láthatjuk István, a király szerepében, míg az anyját, Saroltot Schell Judit alakítja. István feleségét, Gizellát Horányi Juli formálja meg, és a lázadó Koppány karakterét Baricz Gergő kelti életre.

A nézők a zenei előadáson túl izgalmas és tanulságos történelmi történetet is felfedezhetnek, melyben a rockopera műfaja kivételes eszköz arra, hogy a közönség még intenzívebben kapcsolódjon a színpadon zajló eseményekhez.

A művészek tehetsége és elkötelezettsége, a lenyűgöző színpadi kivitelezés, és a hatalmas zenei alapanyag összekapcsolódása garantálja, hogy a nézők felejthetetlen élménnyel gazdagodnak.

Az István, a király 40. évfordulós előadását minden korosztály számára ajánljuk, hiszen ez a darab már hosszú évek óta az ország színházi életének megkerülhetetlen része.

Jelentősége azzal is növekszik, hogy a magyar történelem egy olyan kulcsfontosságú eseményét dolgozza fel, mely a mai napig hatással van hazánkra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: