Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Háborúpárti az ellenzék” – ezzel a felütéssel indított új országos plakátkampányt a kormányközeli Civil Összefogás Fórum.

A plakátokon vezető ellenzéki politikusok szerepelnek. Az érintett pártok képviselői az ATV híradójánknak azt mondták, hogy a kampány egyértelmű hazugságra épül, hiszen valójában a Fidesz háborúpárti, mivel anyagilag is támogatják az oroszokat a földgáz megvásárlásával.

Egy budapesti kereszteződésben nem bíztak a véletlenre semmit: három új propagandaplakátot is kihelyeztek a “civil szervezet” új kampányában.

Háborúpártinak nevezik az ellenzéki pártokat, a plakátokon pedig Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely és Fekete-Győr András fotóival illusztrálják a szerintük a háborút támogató koalíciót.

Folytassuk azzal, hogy a Fidesz szerintem mindig hazudik – mondta a Momentum korábbi elnöke.

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy az új plakátkampány gyűlöletet kelt és a kisgyerekek mentális egészségére is rossz hatással van.

“Hat éve dolgozom Magyarországon, mint új generációs politikus, semmi nem lep meg, ezek leperegnek rólam. Az én kisfiam másfél éves, szerencsére nem fog fel ebből a világból még nagyon sok mindent. Ha nagyobb lenne és emiatt bárki bántaná, akkor sokkal inkább ökölbe szorulna a kezem “- mondta.

“Ezt a pár milliárd forintot, amit erre elköltöttek, kezdésként fordíthatták volna mondjuk pedagógus béremelésre”

– ezt már Gréczy Zsolt a Demokratikus Koalíció politikusa tette hozzá.

Gréczy Zsolt híradónknak azt mondta, a Fidesz több száz milliárd forintot költ az ellenzéket lejárató kampányokra, miközben ők támogatják a háborút. Tehát az a kérdés, hogy ki a háborúpárti.

A Fidesz és Orbán Viktor a háborúpárti, a kormány, ugye, amelyik megveszi a világ legdrágább gázát az oroszoktól, azzal az oroszok fegyverkezését és emberek mészárlását támogatja. Tehát hogy ki háborúpárti? Orbán Viktor és a Fidesz.

A Párbeszéd is úgy látja, hogy a kormánypártok állnak a háború oldalán, hiszen még a békepárti nyilatkozatokat sem hajlandóak elfogadni.

“A fővárosi közgyűlésben is módosítottuk az eredeti, propagandista fideszes javaslatot egy valódi, olyan békepárti nyilatkozatra, ami megköveteli az agresszív orosz csapatok azonnali kivonását Ukrajna területéről és az ukrajnai eredeti határok azonnali helyreállítását, és a követő békerendezést” – mondta.

A politikai elemző arról beszélt híradónknak, hogy lemaradásban van a CÖF, hiszen a 2022-es országgyűlési választás kampányának témája volt a háború. Gáspár Kristóf szerint ez azt mutatja, hogy másfél éve nincs új témája a kormánynak.

Az ATV kereste az ügyben a Civil Összefogás Fórumot is, de nem reagáltak a megkeresésükre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: