Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy elgondolkodtató és mélyen felháborító, de nem példanélküli esemény ez a magyar politika színpadán.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, úgy döntött, hogy inkább a foci EB-selejtezőn szurkol a magyar válogatottnak Montenegróban, miután egész nap a parlamentben a pedagógusok tanszabadságát korlátozó státusztörvényen vitázott.

A miniszterelnök a montenegrói elnök, Jakov Milatovic társaságában volt jelen a mérkőzés előtt, mindezt pedig egy Twitter-bejegyzéssel osztották meg a nagyközönséggel.

 

Azonban a kérdés felvetődik, vajon helyes-e, hogy a politikai vezető inkább sporteseményen vesz részt, miközben otthon égető problémák vannak?

A pedagógusok tanszabadságának korlátozása súlyos kérdés, amely számos pedagógust és szülőt érint Magyarországon. A státusztörvény, amely a pedagógusok szabadságát korlátozza, a parlamentben tartott 18 órás vita után sem hozott konkrét megoldást a problémára.

Ez a helyzet még inkább kiemeli Orbán Viktor döntésének ellentmondásosságát, aki a közoktatás sorsát érintő kritikus kérdés megvitatása után, azonnal Montenegróba utazott, hogy ott támogassa a magyar válogatottat.

A miniszterelnöknek prioritásként kellene kezelnie a pedagógusok és a tanulók jogait, és nem csak a focimeccseken való megjelenést.

Mindenképpen felmerül a kérdés, hogy a kormányzat mennyire veszi komolyan a pedagógusok tanszabadságának kérdését, ha a miniszterelnök azonnal focimeccsre utazik egy fontos parlamenti vita után.

Ez a döntés sokak szemében felháborító, és további kérdéseket vet fel a kormány pedagógusokkal és az oktatással kapcsolatos hozzáállásáról.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: