Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egész éjjel zajlott a pedagógusok jogait súlyosan csorbító bosszútörvény parlamenti vitája, amelyen az ellenzék pártjai közül a Demokratikus Koalíció képviselői voltak jelen a legnagyobb számmal, 11 képviselővel, és ők mondták el a legtöbb hozzászólást, összesen 28-at közel 4 órán keresztül.

Ennek során a Parlament előtt tüntető tanárok, diákok, szülők, szakszervezetek és oktatási szakemberek álláspontját ismertették.

Orbán Viktor és a Fidesz gyávának bizonyult, és csak néhány kormánypárti politikus mert megjelenni a parlamenti vitán, értelmes érvek helyett azonban csak az orbáni propaganda hazugságait puffogtatták.

A Demokratikus Koalíció szerint a bosszútörvénnyel Orbán Viktor rabszolgasorba taszítja a tanárokat és tankerületi vezetőknek nevezett politikai komisszároknak adja át az iskolai tantestületek jogait, miközben az orbáni infláció miatt elértéktelenednek a botrányosan alacsony tanári fizetések és már 16 ezer tanár hiányzik az iskolákból.

Az Orbán-kormány képtelen megállítani a pedagógusok elvándorlását. A Dobrev Klára Árnyékkormánya viszont azon dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és áremelések helyett béremelésekkel állítsuk meg a tanárok tömeges pályaelhagyását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...