Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egész éjjel zajlott a pedagógusok jogait súlyosan csorbító bosszútörvény parlamenti vitája, amelyen az ellenzék pártjai közül a Demokratikus Koalíció képviselői voltak jelen a legnagyobb számmal, 11 képviselővel, és ők mondták el a legtöbb hozzászólást, összesen 28-at közel 4 órán keresztül.

Ennek során a Parlament előtt tüntető tanárok, diákok, szülők, szakszervezetek és oktatási szakemberek álláspontját ismertették.

Orbán Viktor és a Fidesz gyávának bizonyult, és csak néhány kormánypárti politikus mert megjelenni a parlamenti vitán, értelmes érvek helyett azonban csak az orbáni propaganda hazugságait puffogtatták.

A Demokratikus Koalíció szerint a bosszútörvénnyel Orbán Viktor rabszolgasorba taszítja a tanárokat és tankerületi vezetőknek nevezett politikai komisszároknak adja át az iskolai tantestületek jogait, miközben az orbáni infláció miatt elértéktelenednek a botrányosan alacsony tanári fizetések és már 16 ezer tanár hiányzik az iskolákból.

Az Orbán-kormány képtelen megállítani a pedagógusok elvándorlását. A Dobrev Klára Árnyékkormánya viszont azon dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és áremelések helyett béremelésekkel állítsuk meg a tanárok tömeges pályaelhagyását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: