Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kemény kritikát fogalmazott meg a jelenlegi kormány irányába, amiért szerinte az Orbán-kormány visszahúzólag hat Svédország NATO-csatlakozásának ügyében.

Tóth szerint az, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter ma nem szavazta meg az ügy parlamenti napirendre vételét, csak megerősíti azt a trendet, amit már hónapok óta tapasztal: a kormánypárti képviselők rendre elutasítják Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyását.

Az MSZP-s politikus szerint ez nemcsak a svéd NATO-csatlakozást akadályozza, hanem a kormányzati transzparencia hiányát is szemlélteti.

Lássuk, mit is írt pontosan Tóth Bertalan:

Ma már Varga Judit igazságügyi miniszter is arra szavazott, hogy NE vegye napirendre az Országgyűlés az Orbán-kormány javaslatát a svéd NATO-csatlakozásról!

11 hónapja halogatják Orbánék Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyását. Én minden ülésre beterjesztettem a napirendre vétel kezdeményezését, de a fideszesek nemet mondtak rá.

A miniszter képviselők eddig csak nem nyomtak gombot, vagy “hirtelen” ki kellett menniük az ülésteremből, de nem vállalták, hogy a kormány javaslatának tárgyalására nemet mondjanak. (Meghagyták a “talpasoknak” a feladatot.)

Most már kormánytag is nyilvánosan akadályozza a svéd NATO-csatlakozást.

Szégyen, amit Orbánék Svédország NATO-csatlakozási kérelmével művelnek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: