Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kemény kritikát fogalmazott meg a jelenlegi kormány irányába, amiért szerinte az Orbán-kormány visszahúzólag hat Svédország NATO-csatlakozásának ügyében.

Tóth szerint az, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter ma nem szavazta meg az ügy parlamenti napirendre vételét, csak megerősíti azt a trendet, amit már hónapok óta tapasztal: a kormánypárti képviselők rendre elutasítják Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyását.

Az MSZP-s politikus szerint ez nemcsak a svéd NATO-csatlakozást akadályozza, hanem a kormányzati transzparencia hiányát is szemlélteti.

Lássuk, mit is írt pontosan Tóth Bertalan:

Ma már Varga Judit igazságügyi miniszter is arra szavazott, hogy NE vegye napirendre az Országgyűlés az Orbán-kormány javaslatát a svéd NATO-csatlakozásról!

11 hónapja halogatják Orbánék Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyását. Én minden ülésre beterjesztettem a napirendre vétel kezdeményezését, de a fideszesek nemet mondtak rá.

A miniszter képviselők eddig csak nem nyomtak gombot, vagy “hirtelen” ki kellett menniük az ülésteremből, de nem vállalták, hogy a kormány javaslatának tárgyalására nemet mondjanak. (Meghagyták a “talpasoknak” a feladatot.)

Most már kormánytag is nyilvánosan akadályozza a svéd NATO-csatlakozást.

Szégyen, amit Orbánék Svédország NATO-csatlakozási kérelmével művelnek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...