Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben.

A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez tüntetést a jövő hét folyamán (amikor a törvény vitáját és szavazását várják).

Területfoglalási engedélyt kértek, hogy biztosítsák a tüntetés lebonyolítását a vita időszakában, melynek pontos dátuma még nem ismert – írják a közleményükben.

A Kordonkormány beterjesztette bosszútörvény tervezetét az országgyűlésben. Az általuk folytatott konzultációk csak demokrácia színjátékát adják, mert érdemi változtatás nem történt – tették hozzá.

Sok minden elvesztettünk már, és most még a személyi szabadságunkat is veszélyeztetik. A pedagógusok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnének, elszakítanák a diákokat kedvelt tanáraiktól, áthelyezésekkel.

Több mint 5 000 tanár mondhat fel, ha elfogadják a törvényt. Ez nem családvédelem, nem hiba, hanem bűn – tették hozzá. A kormány a jövő héten tervezi megvitatni a státusztörvény néven ismert javaslatot, mely a tanárok jogállását szabályozná.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: