Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Ha megnézzük az inflációt érintően minden egyes kiadási főcsoportban Magyarország az élen van, különösen az élelmiszereket illetően toronymagasan az első helyen vagyunk”

– mondta Korózs Lajos, az MSZP alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Európai összehasonlításban azt mondhatjuk, hogy háromszorosa az európai átlagnak a magyar inflációs ráta.

„Az árak az egekben, a gazdasági teljesítmény pedig az árok alján” – mondta Korózs Lajos.

A háztartási energia ebben a hónapban 41,8 százalékkal drágult és ezen belül a vezetékes gáz közel 60 százalékkal drágult.

Figyelmeztető jel, hogy 15 országban radikálisan csökkent az infláció, de Magyarországon sajnos nem. Az átlagos fogyasztás radikálisan csökken az országban, szinte minden főcsoportban azt tapasztaljuk, hogy csökken a fogyasztás.

Az átlagosnál hosszabb időt fog követelni, hogy rátérjünk arra a pályára, amit kívánatosak nevezett a miniszterelnök és „megrendelte” az egyszámjegyű inflációt.

Az élelmiszerek majdnem 40 százalékkal drágultak éves viszonylatban, a lakásüzemeltetési kiadások drasztikusan növekedtek 26,3 százalékkal drágultak. Az elszegényedés folyamata hónapok óta tart, a szegényedés pedig gyorsul.

A reálkeresetek hónapról hónapra mintegy 7 százalékkal csökkentek. A mediánbér, 20 százalékkal kevesebbet ér, mint egy évvel ezelőtt, a bérek nem tudnak lépést tartani az árak növekedésével.

A héten kiderült az is, hogy a nyugdíjak tekintetében nem lesz évközi kiigazítás, pedig a januári 15 százalékos nyugdíjemelést már régen megette az infláció. Volt is több javaslatunk a nyugdíjasok helyzetének javítására.

A kormány hétről hétre újabb sarcokat vet ki, a nyereségadó mellé bevezették a szochót is. „Száz forintból, ma már csak 72 forintot kap vissza az, aki a megtakarítását pénzintézetben helyezi el” – mondta az MSZP alelnöke.

A kormány egyik legújabb intézkedése a gyógyszeradó bevezetése, a 10.000 forint alatti gyógyszereknél 20 százalékos adót vetettek ki már eddig is, a 10.000 forint feletti gyógyszereknél pedig 40 százalékos adót fognak kivetni. Hazánkban ennek köszönhetően számos gyógyszer el fog tűnni a kínálatból, pedig sok gyógyszerből már most is hiány van.

„Tessenek elgondolkozni, hogy milyen kormány ez! Az adóemelés kormánya, a napi sarc kormánya” – összegzett Korózs Lajos.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...