Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig.

Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány előterjesztette az adótörvények módosítását, amelyeket a nyári szünet előtt elfogadhat az Országgyűlés.

A Pénzügyminisztérium közleményében számos változásról tájékoztatott, köztük a gépjárműadó szabályainak módosításáról is.

2024-től az adót április 15-ig egy összegben kell befizetni. Azok, akik nem képesek egyszerre teljesíteni ezt a kötelezettséget, öt hónapos részletfizetési lehetőséget kérhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

További változásokat is bejelentett a Pénzügyminisztérium, beleértve a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási kedvezményeinek kiterjesztését, az adminisztrációs terhek csökkentését és a jövedéki adó uniós minimumszintre való igazítását.

Tehát a gépjárműadót jelenleg két részletben kell befizetni, de 2024-től az adókötelezettséget április 15-ig egy összegben kell teljesíteni.

Amennyiben ez nem lehetséges, az adózók részletfizetési lehetőséget kérhetnek a NAV-nál.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...