Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén.

A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki múlt hét Orbán Viktor, a miniszterelnök 60. születésnapján tartott budapesti hálaadó misével kapcsolatban került az események középpontjába.

A nő ugyanis a szentmisét követően, a templomból távozva, egy demonstráló aktivistára támadt, akinek transzparensét megrongálta.

Az idős nő kirohanása azon a napon történt, amikor Orbán Viktor hatvanadik születésnapját ünnepelték a Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban megszervezett szokásos hálaadó szentmisén.

A szentmisét követően történt az incidens, amikor a nő a templomból kijövet támadást indított az ellentüntetőre.

Az ellentüntető, egy ellenzéki aktivista volt, aki „Istenünk, ments meg minket az orbáni bűnbandától!” feliratú molinót helyezett el az Erzsébet hídra – pont olyan helyre, ahonnan jól látható volt a templom bejárata.

Az aktivista akciója több embert provokált, volt aki verbálisan fejezte ki nemtetszését, volt aki obszcén gesztust tett felé, de az idős nő ment a legmesszebb: késsel elvágta a transzparens tartózsinórját.

Az aktivista azzal vádolta a nőt, hogy fenyegette is őt – arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a transzparens felirata a pólóján lenne, a nő azt válaszolta: „igen, azt kellene, bele kellene szúrni a kést”.

A rendőrség azonban a rongálás szabálysértése miatt indított eljárást, mivel a transzparens tartózsinórját elvágta, és ezzel ötszáz forint kár keletkezett.

A BRFK a Gulyáságyú Média érdeklődésére reagálva elmondta, hogy a rendelkezésre álló információk alapján nem történt fenyegetés, és az aktivista sem tett bejelentést ilyen jellegű cselekményről.

Így a jelenlegi állás szerint a rendőrségi eljárás a rongálás szabálysértésének kivizsgálására korlátozódik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: