Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Véleménye szerint Orbán Viktor csak másodállásban miniszerelnök.

Az ukrán közgazdász, Olekszandr Kirs cikke az Obozrevatel társadalmi-politikai kiadványban és igen erős kritikát fogalmazott meg Orbán Viktor, a magyar miniszterelnökkel szemben.

A közgazdász szerint Orbán az „egész európai család” számára szégyent jelent. Magyarország már szinte mindenkit irritál a nemzetközi politikában – véli Kirs.

Az írásban Kirs felvázolja a NATO és az EU szervezeti keretein belül mutatkozó kisebbségi diktatúra jelenségét, mely véleménye szerint Magyarország egyik eszköze.

Ebben a modellben a többségi álláspontok érvényesüléséhez gyakran teljes egyetértés kell, ami megköveteli a kisebbség meggyőzését, amelyhez Magyarország is beletartozik. Ám ez eszközt ad ahhoz, hogy visszaéljenek mindezzel.

Orbán Viktor miniszterelnök szerepe emiatt alapvető fontossággal bír az európai politikában, állítja Kirs.

Az ukrán közgazdász azonban ennél élesebben is fogalmazott. Mint írja: az orosz kém Orbán Viktoron, aki másodállásban magyar miniszterelnök”, múlik minden.

Szerinte a magyar kormányfő „egy foglyul ejtett gyalog, aki eljutott a királynőhöz, de nem tudja megnyerni a játszmát”, és ezzel csak szégyent hoz az „egész európai családra”. ű

A közgazdász úgy véli, hogy Magyarországot eleinte csak takargatták a komolyabb európai országok, azonban mára már szinte mindenkit irritál.

Összegzésképpen, Olekszandr Kirs cikke hangsúlyozza a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor politikai tevékenységének hozzájárulását a nemzetközi politikai feszültségekhez.

A szerző szerint Magyarország álláspontja az EU és a NATO keretein belül irritációt okoz, és ez a helyzet negatív hatással van az egész európai közösségre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: