Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik. Ez a valódi arcuk.

Újabb ülésnapot tartottak a Schadl–Völner-perben, ahol dr. Tóth Erzsébet, a tanácsvezető bíró, nehézségekbe ütközött a huszadrendű vádlott, Sz. Gábor kezelésével.

A bíró a hvg.hu beszámolója szerint kénytelen volt helyre tenni a terheltet, aki először megtagadta a tanúvallomást, majd nem tudott konkrét válaszokat adni a kérdésekre:

“Talán egy picit több komolyságot, azért mégiscsak a bíróság előtt van”

figyelmeztetett a bíró, akinek komoly erőfeszítésébe került, hogy megállapítsa a vádlott személyi és családi hátterét a zavaros válaszokból.

Végül sikerült kiderítenie, hogy Sz. Gábor nyolc általános iskolát végzett, de nincs szakképesítése vagy egyéb képesítése, és hogy a férfi teherautó-sofőrként dolgozik.

A családi helyzetéről szóló kérdések még további zavart okoztak. Nagy meglepetésére a vádlott azt állította, hogy nem a feleségével él házasságban, hanem húsz éve van egy párja.

A bírónő végül kibogozta, hogy:

SZ. GÁBORNAK HÁROM GYEREKE VAN, AZONBAN KÉT FELNŐTT GYERMEKE ANYJÁTÓL NEM VÁLT EL, KÖZBEN VISZONT VAN EGY ÉLETTÁRSA, AKIVEL VAN EGY KÖZÖS GYEREKÜK.

Amikor Sz. Gábort arról kérdezték, hogy miért volt korábban bíróság előtt, azt felelte, hogy

“valami százezer forint értékű marhaság miatt”

A bírónő erre azt válaszolta, hogy a Btk. nem ismer ilyen bűncselekményt.

“A bíróság tárgyalóterme nem kabaré”

– idézi a Blikk cikk.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: