Alföldi Róbert Forrás: Facebook Fotó: Kincses Gy.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén – írja a Telex

“Az ORIGO internetes sajtóterméket kiadó Mediaworks Hungary Zrt. többször is megsértette Alföldi Róbert jóhírnévhez való jogát – így döntött a Fővárosi Ítélőtábla”

– írta Alföldi április közepén, de a helyreigazítás csak a hétvégén jelent meg az Origón.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Origo három cikket is közzétett, amelyekben bocsánatot kellett kérnie Alfölditől, ezek alapján a következő témákban írtak:

  • Alföldi titokban találkozott Karácsony Gergellyel és Gyurcsány Ferenccel a Színművészeti Egyetem kapcsán.

 

  • A Vígszínház levette műsoráról az Alföldi által rendezett Mefisztó című darabot, mert nem volt rá érdeklődés.

 

  • A Nemzeti Színház igazgatói posztjára gyanús körülmények között nevezték ki.

“A cikkeinkben megjelent valótlan állítások, valamint a valós tények torzított bemutatása” – ez áll az Origo által közzétett helyreigazításban.

A per két éve kezdődött, és első fokon tavaly júniusban a bíróság is Alföldi javára döntött. Azonban a sérelemdíj összegét a bíróság a fele, 800 ezer forintra csökkentette az elsőfokú ítélethez képest.

Május végén arról számoltunk be, hogy az Origo Donáth Annától is bocsánatot kért, míg a TV2 Tények műsorában Andor Éva 40 másodperces monológja során ismertette, hogy korábban téves információkat adtak Juhász Péterről.

Ezen incidensek elkerülése érdekében a kormány nemrég elfogadott egy törvényjavaslatot, ami lehetővé teszi a NER-média propagandistáinak, hogy sokkal szabadabban terjesszenek rágalmakat, anélkül, hogy komoly következményekkel kellene számolniuk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: