Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében.

Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni Horn Gyula nevét Budapest közterületeiről.

Ismeretes Budapest XIII. kerülete az egykori miniszterelnökről, Horn Gyuláról nevezte el a kerület egyik sétányát, mire válaszul a fideszes Sára Botond, Józsefváros korábbi bukott polgármestere bírósághoz fordult.

„Sára Botond főispán – a kormányhivatal nevében – egy nagyon méltatlan támadást intézett Horn Gyula ellen, a magyar demokrácia és az önkormányzatiság ellen.

Hiszen a XIII. kerületi szocialisták példamutató módon kezdeményezést tettek, hogy Horn Gyula nevét viselje egy sétány – ahol a szobra is áll” – érvelt dr. Molnár Zsolt.

A fővárosi önkormányzat többször is megerősítette ezt a döntést, azonban ezt Sára Botond nem hajlandó elfogadni és bírósághoz fordult, egy nagyon méltatlan eljárást kezdeményezve.

„Horn Gyula példaértékű politikai múltja, tevékenysége a jelennek is üzenet. A jelenkornak is példát mutatott, hogyan kell egy demokratikus átmenetet végrehajtani” – érvelt az MSZP pártigazgatója.

A szocialisták ezért kiállnak Horn Gyula mellett, mivel a néhai miniszterelnök politikai öröksége a párt identitásának a részét képezi. Az MSZP fővárosi politikusai vizsgálják, hogy hol vannak még olyan elnevezetlen közterületek, amelyek Horn Gyula nevét viselhetnék. Mivel a szocialisták célja az, hogy még több közterület viselhesse Horn Gyula nevét.

A patrióta szociáldemokraták nem adják fel a harcot, az MSZP a végsőkig ki fog állni Horn Gyula mellett.

 „Azt üzenjük Sára Botondnak, illetve a mögötte álló hatalomnak, hogy el a kezekkel Horn Gyulától! Több Horn Gyula, kevesebb főispán!”

– összegzett dr. Molnár Zsolt.

Az MSZP kezdeményezését itt tudja aláírni online (kattintson)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...