Bencsik András Fotó: Nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 “A putyinista agyrém még nem ért el a mélypontra: Bencsik András szerint a magyar katonák rossz oldalon állnak Koszovóban”

– írja posztjában Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és szóvivője a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy Bencsik András, kormánypárti propagandista a Hír TV műsorában azt mondta, hogy a magyar békefenntartó katonák rossz oldalon állnak Koszovóban és “belekényszerítette őket a NATO”, hogy ott szolgáljanak.

Tompos Márton szerint már-már bámulatos, hogy mennyire mély a putyinista “Mariana-árok” a fideszes propagandistáknál.

“Halkan szeretném jelezni, hogy Magyarország a NATO tagja, amit a magyar emberek népszavazáson döntöttek el. Szövetségesi kötelezettségünk, hogy a NATO tényleges békemisszióját támogassuk.

Koszovóban az egyik legnagyobb létszámú a magyar kontingens. Nem véletlenül: Magyarország első számú érdeke, hogy a Balkánon béke és biztonság legyen politikailag és gazdaságilag egyaránt” – teszi hozzá a Momentum politikusa.

“A Momentum feladata világos: jeleznünk kell hazánk szövetségeseinek, hogy létezik egy másik Magyarország is, a hazánk nem egyenlő Orbán Viktorral.

Elítéljük a koszovói szerb erőszakot a magyar békefenntatókkal szemben, az albánokat pedig szintén nyugalomra kell inteni. Koszovóban békére és biztonságra van szükség, minden más csak a Kreml érdeke”

– írja bejegyzése végén Tompos.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: