Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A KSH legfrissebb adatsorai azt mutatják, hogy 577.900 forint a bruttó magyar átlagkereset, ennek a nettója pedig még 400.000 forintot sem éri el.

Jutalmak és egyéb juttatások nélkül azonban ez a szám is jóval kisebb. Az átlagbérnél pontosabb képet mutat a mediánbér, amely egy középértéket mér. A mediánbér pedig 440.700 forint.

A 4,6 millió foglalkoztatottból mintegy 230 ezer olyan ember van, aki az átlag felett keres és elégedett lehet a fizetésével. Viszont közel egymillió olyan ember van – elsősorban az oktatásban és a művészeti területen dolgozók, a szociális és egészségügyi területen dolgozók – akik messze az átlag alatt keresnek.

Közel 65 ezer közfoglalkoztatott van még Magyarországon, az ő nettó átlagbérük 76 ezer forint.

A gyári dolgozókra vonatkozó adatokat vizsgálva elmondható, hogy a legtöbb embernek csak azért lehet magasabb a bére, mert túlórázik, vagy éppen műszakpótlékot kap. A területi különbségek is nagyok, hiszen kizárólag Budapesten és a központi régióban mérnek olyan adatokat, amelyek elfogadható szintet jeleznek.

Még az ország nyugati és középső régiójában mért adatok is messze elmaradnak az országos átlagtól, ráadásul hónapok óta reálbércsökkenést tapasztalhatunk.

Magyarországon egyre nehezebb a megélhetés, az MSZP ezért hirdette meg a Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomagját, amely valódi megoldást jelenthet az emberek problémáira.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...