Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A KSH legfrissebb adatsorai azt mutatják, hogy 577.900 forint a bruttó magyar átlagkereset, ennek a nettója pedig még 400.000 forintot sem éri el.

Jutalmak és egyéb juttatások nélkül azonban ez a szám is jóval kisebb. Az átlagbérnél pontosabb képet mutat a mediánbér, amely egy középértéket mér. A mediánbér pedig 440.700 forint.

A 4,6 millió foglalkoztatottból mintegy 230 ezer olyan ember van, aki az átlag felett keres és elégedett lehet a fizetésével. Viszont közel egymillió olyan ember van – elsősorban az oktatásban és a művészeti területen dolgozók, a szociális és egészségügyi területen dolgozók – akik messze az átlag alatt keresnek.

Közel 65 ezer közfoglalkoztatott van még Magyarországon, az ő nettó átlagbérük 76 ezer forint.

A gyári dolgozókra vonatkozó adatokat vizsgálva elmondható, hogy a legtöbb embernek csak azért lehet magasabb a bére, mert túlórázik, vagy éppen műszakpótlékot kap. A területi különbségek is nagyok, hiszen kizárólag Budapesten és a központi régióban mérnek olyan adatokat, amelyek elfogadható szintet jeleznek.

Még az ország nyugati és középső régiójában mért adatok is messze elmaradnak az országos átlagtól, ráadásul hónapok óta reálbércsökkenést tapasztalhatunk.

Magyarországon egyre nehezebb a megélhetés, az MSZP ezért hirdette meg a Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomagját, amely valódi megoldást jelenthet az emberek problémáira.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...

Orbán sötét boszorkánykonyhája újra ontja a szemetet: Itt a Fidesz sötét kampánya

A kormánypropagandát a jelek szerint Karácsony Gergely egy mondatára futtatják fel. A Fidesz egy "figyelemfelhívó" kampányt indít - jelentette ki a párt kommunikációs vezetője Hollik...

Hatalmas a káosz: Megbuktatták a Fidesz egyik legerősebb polgármesterét

Ács Rezső, Szekszárd Fidesz által támogatott polgármestere, leváltásának hírével került a középpontba, miután a város képviselő-testülete összeférhetetlenséget állapított meg a tevékenységével kapcsolatban. A szavazás során...