Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben a fideszes többségű parlament által elfogadott törvénymódosítás, amely felhatalmazta a fideszes kormányt.

A törvénymódosítás értelmében a magyar miniszterelnök hivatalosan meghosszabbította a háborús veszélyhelyzetet az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus miatt.

A fideszes többségű parlament elfogadta a törvényjavaslatot, amely felhatalmazza a fideszes kormányt, hogy 2023. november 25-ig meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet.

Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány továbbra is rendeleti úton kormányozhat

Az ukrajnai fegyveres konfliktusra és a vele járó humanitárius katasztrófára hivatkozva, valamint a magyarországi következmények kezelése érdekében tavaly novemberben kiadott rendelet lehetővé tette a veszélyhelyzet kihirdetését és bizonyos veszélyhelyzeti szabályok bevezetését.

A mostani törvénymódosítás értelmében ezek a rendeletek továbbra is érvényben maradnak és felülírhatják a törvényeket, amíg a veszélyhelyzet tart.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...