Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő megint valami furcsa dolgot vett észre.

Ez kérem itt – a látszat ellenére – egy „kutatóközpont” Balatonfüred legelegánsabb részén, néhány méterre a Jókai villától  -írja közösségi oldalán a politikus.

Mint fogalmaz: Elvileg infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására(!) kapott három ÉPÍTŐIPARI CÉG(!) 820 millió(!) forintot.

Ezt az átlagember számára felfoghatatlanul sok pénzt úgy sikerült elkutatniuk, hogy építettek egy 16 lakásos társasházat, aminek földszintjén levő „kutatóintézetben” elvileg 12 hónapig kutattak…

A cég honlapján büszkén hirdetik, hogy már el is adták a 16 lakást, a helyszínen pedig egy magánklinika található. Amikor ártatlanul a kutatóintézetet kerestem a recepciós hölgyeknél, senki nem is hallott róla.

Kevés ennél szemtelenebbül és aljasabbul elcsalt EU-s projektet láttam, pedig erős a mezőny.

Az EU-s támogatások hivatalos oldalán található projekleírásról is messziről lerí, hogy senki nem gondolta komolyan, hogy bármit is kutatnának az infarktus utáni rehabilitáció területén. Furcsa is lenne annak tudatában, hogy néhány utcával odébb ott a sok évtizede Balatonfüreden működő szívszanatórium.

Azonban a projektleírás két legdurvább mondata még így is meglepő:

1) „A projekt megvalósításának 24 hónapjából az épület építése 12 hónapot vesz igénybe.” Értik ezt?

2) A „kutatáshoz” szükséges orvosi eszközök leírásánál pedig még arra sem vették a fáradtságot, hogy kivegyék ezt a mondatot, ami SZÓ SZERINT ÍGY SZÓL:

„A pályázat keretében megvalósítani tervezett és a további kutatások során is használt eszközök, gépek, berendezések beszerzése és kialakítása. (itt Zoli döntése szükséges arról, hogy a Rextra ajánlatában szereplő „alap” berendezéssel, vagy a „mobil műtő” változattal szerepeljenek az eszközök, és a döntés szerinti részt kell beemelni ide)”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: