Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre az MSZP társelnöke firtatta, milyen kulinális élvezetek kerülhettek ilyen sokban.

Írásbeli kérdéssel fordultam Szijjártó Péterhez, hogy megtudjam, mi volt a menü a repülőn külügyminiszter úr egyiptomi útján, hogy az személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek – írja közösségi oldalán az MSZP társelnöke.

Szijjártó Pétert 2022 februárjában népes üzleti delegáció kísérte el Egyiptom fővárosába, majd onnan Bahreinbe.

A honvédség egyik repülőjén megtett luxusút során a delegáció 5,5 millió forintért evett-ivott, valamint közel 7 millióért internetezett a fedélzeten.

Ez azt jelenti, hogy mindez személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek.
Ez az összeg több, mint egy közmunkás havi bére, de még a minimálbérből élőknek is félhavi fizetése.

Kérdés az is, mi szükség volt arra, hogy az állam állja 50 üzletember fogyasztását, egyáltalán a közpénzből szervezett út költségeihez hozzájárultak-e a pénzemberek.

Szerintem különösen visszás a luxusrepülőgépes dőzsölés, amikor a kormány hibájából mindenki rosszabbul él, a napi megélhetés pedig elviselhetetlen terhet ró az emberekre.
Írásbeli kérdéssel fordultam ezért Szijjártó Péterhez.

Kíváncsi vagyok a menüre, hogy ki szállította a cateringet, mi alapján választották ki Miniszter Úr küldöttségének üzletember tagjait, illetve, hogy ők hozzájárultak-e az utazás költségeihez.

Arra is kíváncsi vagyok, melyik internetszolgáltató keresett 7 millió forintot az úttal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: